Tags

, , ,

Een song van Steve Earle waaraan ik moest denken bij deze graffiti op een verkeerspaal langs een bergweggetje, zomaar ergens in Spanje. Een lied over een Vietnamveteraan, die marihuana kweekt langs de Copperhead Road – een weg bij Mountain City, Tennessee, in de Verenigde Staten. Hij probeert uit handen te blijven van de narcoticabrigade door het plaatsen van boobytraps, een  techniek die hij geleerd heeft van zijn vroegere vijand: de Vietcong. Op de hoes van het album prijkt een doodshoofd, vandaar de onmiddellijke associatie.

Bij het verschijnen van de song eind jaren tachtig, bestond Copperhead Road in Mountain Tennessee echt, maar na de release is de weg hernoemd naar Copperhead Hollow Road, omdat de straatnaamborden een verzamelobject werden voor een aantal muziekliefhebbers.

De Copperhead, of koperkop, is een slangensoort, die voorkomt in de V.S. en tot de verbeelding spreekt van een aantal motorclubs in verschillende landen, die dan ook zijn naam voeren. Meestal met een doodshoofd als symbool. Stoer en afschrikwekkend; volwassen mannen op brullende motoren met een doodshoofd op de rug van hun leren motorjack. Maar ook al is de koperkop ‘vrij giftig’ en niet ongevaarlijk, dodelijk is hij meestal niet. Het bekt wel lekker natuurlijk: Copperhead(s) M.C.

Advertenties