Tags

, ,

Slimmer“Echt niet!”, dacht de dikke duif, “Dit is geen echte, dit is een nepperd en daar kan ik prima onderd………”

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Draai in een keukenmachine ui, citroensap, olie, zout en peper, kardemom, kaneel en piment tot een gladde massa. Smeer de duif hier van binnen en van buiten mee in.
Voor de vulling:
Bak de ui in de olie goudgeel. Doe het vlees erbij en maak het rul. Bak tot het vlees is verkleurd. Voeg rozijnen, pijnboompitten, zout, peper, kaneel en piment toe en bak ongeveer 5 minuten.

Bereidingswijze

Vul de duif met het gehakt en steek hem dicht met tandenstokers. Leg hem in een braadslee, borst onder. Braad de duif 20 minuten in de voorverwarmde oven. Draai hem om en braad hem nog 10 minuten. De duif is gaar als er geen roze vocht meer uitloopt als je hem op het dikste punt van de dij insnijdt.

 

Advertenties