Tags

, ,

Buien langs de Zuidert, SchoklandOp weg naar de Zuidpunt van Schokland – ook wel de Vuurplaat genoemd, omdat daar vroeger de vuurtoren stond – reed ik al snel de hagelbui uit. De rand van de bui trok over het museumterrein weg naar het oosten en op het zuidelijke deel van het eiland bleef het droog. Bij woonterp de Zuidert kon ik hem uitzwaaien. Waarschijnlijk was hij op weg naar Kampen, zoals veel schepen die vroeger langs Schokland voeren.
Op de Zuidert, de verhoging die je in het landschap ziet, woonden vroeger rond de tachtig mensen verdeeld over 14 kleine huisjes, waarvan er één is nagebouwd.

Koolzaad in de ZuidertIn het voorjaar, nu dus, staat het aan de rand van een immense gele gloed. Koolzaad. Blijkbaar ben ik er zo vroeg in het voorjaar nog nooit geweest, want ik had dit nog niet eerder gezien.

Einde van de serie, want fotograferen bij de Vuurplaat had geen zin meer. Het was er grauw en donker en bij duisternis kun je daar maar beter niet zijn, als je de juiste spreuken niet kent.
Lees nog maar eens op:

http://www.robertsterk.nl/de-heksen-van-schokland/

Advertenties