Tags

,

Bushalte Emlichheim5 dagen na de beruchte 11e september van 2001 trof de mondiale ‘Landjugend’ elkaar in Emlichheim, Duitsland, net over de grens bij Coevorden. In een nog spannender tijd dan nu, waarschijnlijk. De verhoudingen in de wereld kantelden nadat Al Qaida vijf dagen eerder in New York zijn grootste en grotesk bloederige poging had voltooid een bres te slaan tussen moslims en niet-moslims wereldwijd.

En deze plattelandsjongeren uit alle delen van de wereld, die aanvankelijk alleen maar ‘gemütlich’ wilden samenkomen op het noordduitse platteland, hadden meteen een serieus thema om uit te werken tijdens hun verblijf daar. De uitkomst was deze vredige boodschap, waarvan ze hoopten dat die zich over de hele wereld zou verspreiden vanaf deze bushalte.

Maar ja, wel een bushalte op een locatie waar, als er geen bijzondere festiviteiten zijn, in de rest van het jaar hooguit eenmaal in de week iemand op de bus stapt.

Die boodschap staat daar nog steeds en is nog even actueel. En omdat ik weinig vertrouwen heb in de effectiviteit van de plaatselijke busverbinding bij het overbrengen van deze mooie gedachte, draag ik ook nog maar een steentje bij aan de verspreiding ervan.

Lees, verspreid en  “hear, hear”!

Advertenties