Tags

, , ,

Wolvengrap_01Afgelopen zaterdag ging ik op fototocht en ik reed zoals altijd Zeewolde uit door het Horsterwold. Meestal kijk ik daar eerst even of er nog verrassingen zijn en verdomd, ik zag wat: een affiche van Staatsbosbeheer met een wolf erop en een mededeling.

Wolvengrap_02Vanaf maart a.s. zouden er dus 2 wolven worden uitgezet in dit natuurgebied. Het bericht werd afgesloten met de terloopse mededeling dat wolven gevaarlijk kunnen zijn voor mensen. Ja, dank je de koekoek, vraag het Drs. P.
Kwestie van aftellen als je hier vanaf maart met je gezin gaat wandelen. “OK kinderen, even opstellen in een rij graag: Sander, Wendy, Sammy, Tijmen …euh… da’s vier,….Joris, Marith en Marlou hebben het niet gehaald, jammer! Nou, hup in de auto jullie en niet met je voeten op de bank! We gaan naar huis.”

Ik had er niets over gelezen in het sufferdje dat wekelijks in de bus valt en dit lijkt me toch nieuws. Maar ja, men is hier waarschijnlijk drukker in de weer over de asielzoekers die in Zeewolde uitgezet gaan worden…..en toch….ik vertrouwde het niet. Ik keerde om met de auto om te zien of deze poster ook op andere toegangshekjes hing en dat was niet zo.

Nog altijd hopend op een ‘scoop’, maar tegen beter weten in, reed ik naar het terrein van Staatsbosbeheer een paar kilometers verderop en vroeg de dienstdoende boswachter daar: “Is het waar….?”
“Nee he?” was zijn reactie; “Hangt er nou toch nog ergens zo’n ding? Waar precies?”

Het was een grap dus, maar niet heel erg geslaagd, want het had nauwelijks impact. Ik heb er verder niemand over gehoord of gelezen en ook geen idee wie er achter zit en of het een aanleiding had.

Nou ja, een beetje geslaagd dan, want naar dat laatste ben ik nog altijd nieuwsgierig en deze blogger zat echt even achter een ‘primeur’, waarvan hij kon weten dat die er niet was.

Advertenties